Wij zijn bereikbaar op

0341 437 444

Zoeken

Komt Sint voor de kids van uw personeel?

Sinterklaasfeest op de werkplek?

Om te beginnen is van belang waar u het sinterklaasfeest laat plaatsvinden. Doet u dit op de werkplek, dan is het feestje onbelast voor uw werknemers en hun aanhang. De werkplek is fiscaal gezien een breed begrip. Het omvat bijvoorbeeld ook uw kantine, de vergaderzalen en het magazijn.

Let op! Een cadeautje of boterletter voor thuis is wel gewoon belast.

Buiten de deur belast

SinterklaasEen sinterklaasfeest buiten de werkplek, bijvoorbeeld in een afgehuurde feestzaal, is wel belast bij de werknemers. U moet dan een evenredig deel van de kosten bij het loon tellen. Denk aan de kosten van de huur van de sint, rondgestrooide pepernoten, eventuele cadeautjes, drankjes en overige hapjes.

Werkkostenregeling

Waarschijnlijk wilt u niet dat uw personeel hier belasting over betaalt. In dat geval kunt u de kosten van het feest onderbrengen in de werkkostenregeling.

Vrije ruimte

Via de werkkostenregeling kunt u jaarlijks 1,2% van de loonsom van uw bedrijf uitdelen aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Komt u dit jaar over deze grens heen, dan betaalt u over het meerdere aan vergoedingen en verstrekkingen 80% eindheffing.

Aftrek kosten

De kosten van een sinterklaasfeestje zijn beperkt aftrekbaar van de winst. Voor ondernemingen in de inkomstenbelasting in beginsel voor 80%, voor bv‘s 73,5%. Maar u kunt er ook voor kiezen om jaarlijks een vast bedrag aan beperkt aftrekbare kosten niet ten laste van de winst te brengen.

Let op! Wordt het sinterklaasfeest aangemerkt als loon, dan zijn de kosten wel voor 100% aftrekbaar. Bijvoorbeeld als u het feest buiten de werkplek viert. Dit is ook zo als u de kosten onderbrengt in de werkkostenregeling.

Sinterklaas is weer in het land. Misschien een mooie gelegenheid om iets leuks te organiseren voor de kinderen van uw personeel. Wat zijn de fiscale regels als u dit kinderfeest organiseert?

Wanneer kunt u zich beroepen op legessanctie?

Gemeentes stellen de bestemming van de gemeentelijke grond vast via een bestemmingsplan. Dit plan moet in beginsel iedere tien jaa...

Opletten met bezitseis BOR

Bij het erven of schenken van een onderneming kan onder voorwaarden gebruik worden gemaakt van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)...

Niet-aftrekbare btw zakenauto verlaagt winst

Als u in een auto van de zaak rijdt, krijgt u met de bekende bijtelling te maken. Ook mag u vanwege het priv├ęgebruik niet alle bt...